Congres
over de toekomst van
Cinema

Korte online verslagen van conferentiesessies vindt u op www.hollandfilmnieuws.nl.
Een rapport over de hele conferentie vindt u op  www.filmonderzoek.nl

Op 23 en 24 maart 2016 organiseerde de NVBF samen met de NVF, FPN en EYE het interantionale congres: Cinema2020 – the future of cinema. Het congres vond plaats in het EYE Amsterdam.

"Iedereen in de filmbranche staat voor dezelfde uitdaging: meebewegen met de razendsnelle veranderingen in digitalisering en consumptiepatronen. En heeft hetzelfde belang: de Nederlandse filmindustrie en -cultuur versterken. Kansen benutten en innovaties realiseren, dat vraagt om flexibiliteit en samenwerking." Gulian Nolthenius, directeur NVBF.

Cinema2020 gaat in op de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van (digitale) cinema, zowel vanuit het perspectief van bioscoopexploitatie als filmdistributie en -productie. Deze hangen immers nauw met elkaar samen. Nieuwe spelers en initiatieven komen aan bod, maar ook alternatieve content, businessmodellen en online distributie. Best practices uit omringende landen worden besproken, met natuurlijk als belangrijkste focus het publieksbereik. Visie(s) versus praktijktoepassingen staan centraal.

* The Conference Cinema2020 - the future of cinema took place on the 23rd and the 24th of March, 2016 in the EYE in Amsterdam. It focused on new trends and issues in digital cinema. The program allowed participants to discover and discuss recent developments in digital film production, distribution and exhibition.

Bekijk hier het volledige

programma

Koop

tickets